James life

És tényleg. Őszintén ennyi. Valóban ilyen. Nincsenek világokat megváltó gondolataim, nem tudok sorokon át a politikáról vagy a közéletről zengeni. Pár frázis, néhány jól-rosszul kimosdatott kifejezés, egy maréknyi fennköltség. Csak ennyi kell ahhoz, hogy bebugyoláljam a bennem lévő nihilt és tálaljam. Nektek. És tényleg. Őszintén ennyi. Valóban ilyen. Üres.

Szerintetek:

  • Summmer: Követeljük az új blog címét :) (2010.10.04. 18:00) Szervusztok
  • Summmer: Olyan, mintha ez előkészítő gondolata lenne annak a bejegyzésnek, amit kicsit fentebb írtál, az él... (2010.10.04. 11:09) Lomolás
  • Summmer: Hé, ez egy VIP blog, semmi helye itt a globalizációnak. Prostestálásra bujtalak fel :) (2010.10.04. 10:19) Fész-kelődök
  • Summmer: EZ talán a legjobb bejegyzésed, amit itt olvastam tőled, és nem azért, mert a többi gyenge minőség... (2010.10.04. 10:16) Utak
  • Summmer: Na hol van már az a fotósorozat :) És mi a téma? Hadd lám :) (2010.10.04. 10:07) Várjatok
  • Utolsó 20

Napok, Hetek, Hónapok

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A tökéletes trükk - The Prestige

2010.08.25. 14:34 James86

Laza kedd esti mozizásnak indult, csak úgy az msn, facebook... stb mellé, aztán egyre inkább elvonta a figyelmem a minden másról.

Christoper Nolan mindennapjait valahogy úgy képzelem el, hogy lubickol a többmilliós luxuskastélya valamelyik medencéjében, néha tenisz órákat vesz, vagy furikázik valamelyik méregdrága autójával fel alá Hollywoodban. Aztán ránéz a Blackberry-éről a bankszámlára, s konstatálva, hogy pár millió megint elment valamelyik koktélpartira, összedob egy eszméletlenül ütős filmet. Úgy néz ki, amibe belefog, siker lesz. Az alig múlt negyven esztendős férfi eddig sikerrel vette az a mozifilmek akadályfutásán a kapukat. Művészfilm, közönségfilm, közönségfilm, művészfilm. Igazán a köztudatba az Insomnia kapcsán került, bár a nagy hírnevet a Batman: Begins hozta el neki. Christian Bale bevált színésze a rendezőnek, így gondolta egy művészfilm erejére bedobja a vízbe Hugh Jackman és Michael Caine mellé.

A sztori: Bűvészek. Majd' mindannyian szeretjük őket. Egy kis időre kiszakítanak minket a realitás világából, egy kis mikrokozmoszba, ahol kilométeres kendők bújnak meg egy egyszerű zakó ujjában, vagy épp nyulak, galambok, asszisztensek tűnnek el itt, és jelennek meg ott, darabolódnak fel, hogy aztán vidáman mosolyogva integessenek. Robert és Alfred egy bűvész inasai. Maguk is bűvészek, de amíg nincs meg a "saját szám" amin a többi kolléga törheti a fejét, addig nevük nincs a szakmában. Barátságuk egy tragikusan záródó bemutató alkalmával válik ellenségek közti versengéssé, mindekettejük célja lesz előbb elérni a hőn áhított világhírnevet és ehhez semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. A másik rovására.

8.5/10

A film maga nagyon jó. Váltakozó ritmusban hol az események pörögnek fel, hol a lélek mélyebb húrjain játszik, elgondolkoztatva olyan moralitáson, mint szerelem, barátság, karrier. Jól követi a film a bűvész mutatványának 3 lépését.
1. Ígéret. - A bűvész mutat egy közönséges tárgyat. Talán kéri, vizsgálják meg. (A két barát bemutatása, és árnyalása a környezetüknek.)
2. Fordulat. - Fogja a közönséges tárgyat, és valami rendkívülit tesz vele. Keressük a titkot, de igazából nem akarjuk. Az illúziót akarjuk, nem a valóságot. (A tragédia, barátból ellenség, és aljas húzások ada-vissza. No és persze a Tökéletes Trükk elkészítése, amire senki nem jön rá.)
3. Jutalom. - Mert nem az a nagy dolog, ha valami eltűnik. Hanem ha újra előkerül. (A történet lezárása, kinek szerencsével, kinek kárhozattal.)

Nolan estében ez kiegészül egy negyedikkel is: Leleplezés. De ezt mindenki maga élje át.

A bejegyzés trackback címe:

https://jameslife.blog.hu/api/trackback/id/tr982246886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása